terugkeer naar 1997, en het stenen woud - Reisverslag uit Kunming, China van Hans Driel - WaarBenJij.nu terugkeer naar 1997, en het stenen woud - Reisverslag uit Kunming, China van Hans Driel - WaarBenJij.nu

terugkeer naar 1997, en het stenen woud

Door: Karlijn en Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans

02 Augustus 2007 | China, Kunming

Dit keer een dubbel bericht. Vandaag zijn we teruggekeerd naar de dagen dat we Karlijn hebben ontmoet. Hier is haar relaas:

KARLIJN:
Vandaag waren we naar Robert, Priscilla en Yisa geweest. Robert werkt in het kindertehuis. Hij helpt daar de gehandicapte kinderen.
Het was heel gezellig , want we waren eerst naar zijn huis geweest en daarna zijn we door de stad gaan rijden naar het politiebureau geweest waar ik was gevonden. Robert zei dat ik naar een straat was genoemd ,want die straat heet Wu Xiu en ik heet Wu Xiuxiu . Daarna zijn we naar het Golden Dragon Hotel geweest ,want toen papa en mama mij gingen halen zaten wij daar in dat hotel.Het was heel leuk daarna heeft Robert ons naar huis gebracht en zijn we op de kamer noedels gaan eten.
Toen gingen we 's avonds met hem en zijn familie uit gaan eten, en dat was erg gezellig.

HANS:
Gisteren hebben we een toeristisch hoogtepunt meegemaakt: het bezoek aan het Stenen Woud, een groot nationaal park bij Kunming waar de geschiedenis en de natuur prachtige rotsformaties hebben achtergelaten. Tien jaar geleden waren we daar niet aan toegekomen, nu dan wel. Toevallig ook de eerste dag voor ons en voor vele Kunming-bewoners zonder regen, zelfs met een stralend bauwe hemel aan het eind; een prachtig park. Vele foto's gemaakt, maar met de huidige internetverbining volgen die pas later. (wat in het vat zit verzuurt niet).

• 02 Augustus 2007 - 14:09

Dorry:

Is die straat niet naar jouw vernoemd, Karlijn? Wat fijn dat het zo leuk was.
    Zoenen voor jullie allen,
    Dorry

• 02 Augustus 2007 - 16:06

De Posten:

Mooi verhaal, Karlijn. Wij denken dat Dorry gelijk heeft en dat de straat inderdaad naar JOU is vernoemd. Slim idee is dat. Bij ons in Xi'an was het vandaag ook de eerste dag dat we de zon zagen schijnen. Vanaf onze komst in Beijing en later ook in Xi'an is het wat mistig geweest (en in Beijing wat 'smoggig'). Wij waren vandaag met een stel andere Chinezen (en Nederlanders, Grieken. Italianen, Koreanen, Japanners en - veelal dikke - Amerikanen ... en wie niet...?) bij de Terra Cotta Soldaten. Het was 12 jaar geleden ook al 'big', maar nu is het bovendien 'big business' zeg! Wat een winkels en een commercie. De watershow bij de Grote Gans Pagode was een ware belevenis. Zou iets voor Andre Rieu zijn, zeiden wij tegen elkaar.
    Nou... we zijn benieuwd naar de rest van jullie verhalen en de foto's natuurlijk.
    Liefs en tot snel ziens!

Hans

We gaan op reis, en we nemen mee..... bergen met verwachtingen, rugzakken vol goede zin, nu al heerlijke herinneringen aan toen en spanningen voor straks. Deze plek wil ik gebruiken om iedereen die dat leuk vind de gelegenheid te geven mee te genieten van onze reis naar en door China, mee te kijken en zo een beetje mee te reizen