heel veel kleine stapjes - Reisverslag uit Yangshou, China van Hans Driel - WaarBenJij.nu heel veel kleine stapjes - Reisverslag uit Yangshou, China van Hans Driel - WaarBenJij.nu

heel veel kleine stapjes

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans

09 Augustus 2007 | China, Yangshou

Vandaag een reisdag, van Dali naar Yangshuo. Een reis met vele kleine etappes, dus veel risico’s dat er wat misgaat. Reis je mee?

08.00
We worden op dit tijdstip weggebracht, dus om half acht ontbijt. Normaal eenvoudig te regelen, maar toevallig is er vandaag geen ontbijtbuffet klaar om half acht, en moet alles apart worden klaargemaakt voor ons. Maar we redden het.
Met een kleine touringcar worden we (9 personen, met bijbehorende bagage) naar het busstation gebracht voor de expresbus naar Kunming. De chauffeur neemt afscheid, en rijdt weg; vijf minuten later blijkt dat hij ons bij het verkeerde busstation heeft afgezet. Koortsachtig wordt getelefoneerd, en als we op een reactie zitten te wachten verschijnt de chauffeur weer, haastig wenkend. Met een noodgang worden we alsnog naar het goede station gebracht.

10.00
Met de expresbus vertrekken we nu echt naar Kunming. De rit verloopt voorspoedig; het is alleen jammer dat het toilet in de bus zo vreselijk stinkt. Halverwege valt het de begeleidster toch op dat Toos nogal actief is met de deodorant, en wordt het toilet voorzien van een sticker dat die niet meer gebruikt mag worden. Niet dat het helpt, de Chinees die al vaker de stank veroorzaakte gaat alsnog. Hij krijgt een reprimande, en wij de geurtjes.

13.30
In Kunming aangekomen worden de koffers op een karretje geladen en gaan we lopend naar de bus die ons naar het vliegveld zal brengen. Chaos alom, Kunming laat zich niet van z’n beste kant zien. Voor vertrek nog even wachten, Toos wil wat bananen kopen, en dan gaat de rit naar het vliegveld.

14.00
Uiteraard zijn we veel te vroeg op het vliegveld. En tot blijdschap van de kinderen brengen we die tijd door bij Kentucky Fried Chicken.Veel verwarring bij de bestelling,maar uiteindelijk zijn we toch voorzien van de goede hoeveelheid patat, kip, cola en voor de gids aardappelpure met kippensaus.
Tijdens deze wachttijd leren we de gids pesten (het kaartspelletje dus, Lotte wint twee keer), en geven we hem het boekje Chinees voor beginners, dat hij goed kan gebruiken als leerboekje voor “Nederlands voor beginners”.

16.15
Het volgende stapje: het inchecken. Uiteraard weer de verwarring dat de kinderen bij ons in de paspoorten staan, maar uiteindelijk komen we veilig door alle controles heen, zodat we zonder de koffers weer kunnen beginnen aan de volgende wachttijd.

18.00
We vliegen! Een korte reis, waar eigenlijk alleen de landing het vermelden waard is. Het vliegtuig werd echt op de grond gekwakt, het leek of de landingsbaan niet alleen voor ons, maar ook voor de piloot erg onverwacht kwam. Het uitchecken en bagage ophalen ging erg vlot, en ook de gids (met het inmiddels bekende bordje DRIEL 4 PAX) was aanwezig. Buiten valt de warmte letterlijk als een warme deken over ons heen: we zijn nu echt in tropische sferen beland.

19.15
Het gezelschap wordt gesplitst, en elke familie wordt in een luxe touringcar van Guilin naar Yangshuo vervoerd. En lang is de rit, een drukke weg met veel trage vrachtwagens die natuurlijk allemaaal gepasseerd moesten worden. Het was donker, dus de toeters werden niet zo veel gehanteerd; deze keer was het vooral rijden met groot licht. Ook erg fijn p zulke smalle wegen, maar alles liep goed.

22.00
eindelijk! Na 14 uur reizen en wachten aankomst in het hotel, en we zijn meteen verliefd. Prachtige luxe, grote binnentuinen, kingsize bedden en een beauty van een badkamer; en morgen wacht een heerlijk zwembad. We redden het hier wel even.

En: einde van een dag met veel nietsdoen, maar ondertussen: o zo vermoeiend. We hebben allemaal als een blok geslapen.

• 11 Augustus 2007 - 16:08

Dorry:

Heerlijk dat meereizen, fijn die geuren en kleuren.
    Hebben jullie geen last van stormen? In de krnaten hier staan berichten over overstromingen in het zuidoosten, en harde stormen aan de kust. Daar zitten jullie nog een eind van weg, zo te zien.
    Blijf genieten, lieverds,
    Dorry